Jump to content

ayki57

Members+
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ayki57

  1. 1 hour ago, perpetua said:

    Amacim konuyu kapatmak degil.  Umuyorum simdiye kadar yazdiklarimla sizin bakis aciniza hak verdigimi de gosterdim.
    Ancak aciklanmis bir kurali gozardi edip, keyfi kural koymaya kalkarsak bunun sonu yok.
    TFF'nin kuralini begenmedim, yabanciyi tamamen serbest birakalim veya 21 takimli lig oynamak sacmalik, simdiden 20 takimli lig ile oynayalim demeye kadar gider bu is.
    Nihat Ozdemir'in sozleri gelecek seneye degil, ileri bir tarihe erteledik veya ileri tarihte tekrar degerlendirecegiz olsa, oyunda mevcut 2020/21 sezonu kuralinin devam etmesini tercih ederdik.

    Yukarida eskiden Addmanager'da bulundugunuzu yazmissiniz.
    O sitelerin aktif oldugu donemleri hatirlarsaniz insanlar oyun ile ilgili birseyler uretir ve bu sayede siteye trafik yaratilirdi.
    Bunun tekrar canlanmasi icin guzel bir firsat var.
    Alternatif senaryolarla oynamak isteyenler icin farkli yamalar, farkli lig statuleri ve farkli yabanci kurallari yaratilabilir.
    Ancak bizim yaptigimiz TFF'nin acikladigi gibi olmak durumunda.

    Peki hocam cevaplar için teşekkürler kolay gelsin

  2. 1 hour ago, perpetua said:

    Bu benimle degil, oyunun kodu ile ilgili.  Demek ki bunun olmamasi icin yapay zeka'nin gelismesi gerekiyor.  Farkli bir tercih yaparak bu hatayi ortmenin oyuna ne faydasi var?
     

    Hahaha peki hocam fm 2022 veya fm 2023 de bu kural var olursa konuşuruz. 14 yabancı kararı alındığından önceki son fm de 2.sezon 14 yabanci yoktu. Anlatmak istediğim de buydu. Oyunu full gerçekçi bir seviyeye taşıyalım derken yarattığınız oyun bu. Bu konuya TR datasini giren ekip olarak tek başınıza karar vermeyip eleştirilerimizi iletirsiniz çözüm buluruz diye size yazdım. Belli ki ne desek şahsi algılayıp tek karar vermeye devam edeceksiniz. 

     

    Burada bir şeylerin çözümü için yazdım size eleştirmiş olmak için yazmıyorum. Siz editor yapay zeka diyip kapatıyorsunuz konuyu. Staff direktör personeldeki hataları söylüyorlar diyorsunuz ki görev tanımı belli değil. Yakında transferleri vs. De eklemek yerine yine editor tavsiyesi yaparsınız diye endişe ettim sizle konuştukça. Uzun zamandır forumlara girmeyip perpetua ismini görünce sevinmiştim hala devam ettiğinize ama maalesef çözüm yerine topu taca atmak gibi bir refleks gelistirmissiniz.

     

    Ne diyeyim iyi günler size. Biz kendi işimizi kendimiz yapalim. Türk olmayan bir oyuncu TR ligini oynarken de bir daha oynamamaya tövbe etsin

  3. On 19/11/2020 at 16:33, perpetua said:

    The new foreign player rules decision has nothing to do with covid.  If anything, the decision to push the rules back one year was because of covid.  Otherwise we would be playing with those rules in the first season.
    As I wrote above, you can always use the editor which may be released after the game to alter the league rules to your liking.

    Anlatmak istediğim buydu usta. Anadoluda alt yapı yok. Bilgisayar oyuncu bulamayıp kaleciyi sag aciga koyuyor. Rakibin kadrosu bu. Her maçta benzer şeyler var. Türkiye ligini mahvediyorsunuz. 

     

    Bu arada Free olan oyuncu oyle kulüp bulamiyor ki ağustos basi carvajal 30 dembele 25 sanchez 26 yasinda 3 milyon euroya senelik imza atıyor. Benim serbest biraktiklarim da futbolu birakiyor

    20201121_154303.jpg

  4. 1 hour ago, Thiago Thomas said:

    Çok eskiden oynayan biri olarak ve her zaman Türkiye Liginde başlayan biri olarak bu yıl yabancı kuralının açıklanmasıyla birlikte bu kuralın fm ye yansıyacağını düşünmem bile heyecanlandırdı.Çünkü eski serilerdede oynadigim yabancı kuralı oyuna zevk veren bişey.Senin gibi oyunu kolay seven arkadaşlar buna karşı çıkacaktır.Hem oyunun zorluğunu hemde zevkini arttırır bu kural söylenildiği gibi böyle beğenmiyorsan editör le oynarsın oyununu

    23 senedir oynarım load save yapmam max. 1 kariyeri tr ligi oynarım ve oyun geneli için saçma bir durum oluşturuyor. Gercek olma ihtimali yok. Gercekte olsa u 22 ler 2.dk oyundan çıkarlar. Genelde u 18 oyuncu toplarım ama saçma diyorum. Yabanci genç bulmak Scout daha zevkli. Oyun da yabancı kuralı girince daha kolay hale geldi.

    Herkes için de öyle olacak. Bilgisayar u 22 konusunda çakal olmayacak ama çoğu kişi 1.dk genci çıkarıp yıldızı sürecek sahaya. Yerli iyi oyuncu satmayacaksin. 2020 de 18 sezon fenerle oynadım bizim her takim iyi genç buluyordu. Yeni oyunda 6 yabancili sezonda bilgisayar ne yapsın. Kullanıcı her iyi yerli oyuncuyu alır lig en kolay hale gelir.  Avrupa da durum cok değişmez. Bende değişmedi. 2.sezon UEFA almıştım 3 te yari final oynadigim cl yi 4.sezon kazandım 

    5.sezondayim. oyunlara genelde issiz başlarım cok alt liglerde is bulurum. Kolay sevme kanısı nasıl oluştu bilmiyorum ama dediğim şey oyuna giren kuralın daha gerçek dışı olduğu, gerçekleşme ihtimalinin olmadığına ilişkin. Editöre en son cm 01 02 de yazlıkta o dönem İnternet yok diye kendi yamami yapmak amacıyla girmiştim. 

     

    98 den beri oynayan bir insan olarak bu benim kişisel görüşüm. Tabii fikrine saygı duyarım ama git oyle yap git boyle yap şeklinde konuşmanız cok eskiden oynayan yaşı tahminen bana yakın birine yakışan bir üslup degil. Burada TR ligini yapan ekibe 2 cift laf da edeyim bırakın da. 

    Ve bu arada oyunu iyi oynarım :) Kolayca da değilimdir. Addmanager moderatoruyken yanlis hatırlamıyorsam 2007 senesinde turksportal ekibiyle 8 er üyeden 16 kisilik turnuva yapmıştık son 4 e bizim site kalmıştı. 1.de manu ile ben olmustum. Larsson ve sahadan dm yaratarak. Cozum bulmak bizim isimiz.

     

  5. anlatmak istediğimi anladığınızı biliyorum sizin demek istediğinizi de anlıyorum ama Türkiye gibi maalesef plansız giden bir ülkede asla gelmeyeceğini bile bile bir kural yapma niyetini doğrudan oyuna ekleyince, oyunun keyfi kaçıyor. FM 2022'de yapalım bunu, ya da 2.sezon devreye giren kural da tamam ama 3 ve 4.sezon devreye giren 12 yab-7 sahada-1 u-22 kuralı ertesi sezon 10/6/2 genç oyuncu kuralını oyuna yansıtmak bence yersiz. 

    Yabancı sınırının 10 yılda kaç kez değiştiğini düşünürsek, bunun aktarılmaması, doğrudan aktarılmasından daha gerçekçi değil mi? Madem gerçekleri yansıtıyoruz o zaman Covid'i de yansıtalım, tribünler de boş olsun ilk sezon

  6. Sevgili perpetua nihat beyin açıklamalarını biliyoruz. Tekrar ediyorum bu kural %99.9 olmayacak. Oyunun amacı keyif ve eglence degil mi? Zorluk degil ki bu. Saçmalık. 2.sezon 14 yabancı UEFA aldim. 

     Tam planlama yapıyorum önümüzdeki sezon kuralına bakmadım. Kut 12 oldu. Eski fm cm lerde ilerleyen sezonlara yönelik hiçbir kural yokken siz gerçeklik kalmıyorsunuz. Üzülerek görüyorum ki eğilim bu şekilde sürecek. Basarisiz bir TR ligi sunmaktaki israriniz enteresan bu konuyu en yakin çevrenize sorsanız talebimiz gibi bir eleştiri alacağınızdan da eminim. 23 senedir oynuyorum 19 senedir editör kullanmamistim. Tebrikler 

  7. Covid 19 ile ilgili olarak bilgilendirmede, oyunun eğlencesinin kaçmaması için Covid-19'un Football Manager'a 2021'e yansımayacağı açıklanmıştı. Mevcut TR Ligindeki durumda 3.sezon itibariyle çekilmez hale gelen, 4.sezon itibariyle oynanma ihtimali kalmayan Türkiye Liginin bütün eğlencesi saçma bir fikir yüzünden kaçıyor. 

    Sayın yetkililer, lütfen pratikte uygulanması mümkün olmayan bu durumu FM 2021'e yansıtmayın. Eminim ki 2022 sezonunda da 2023 sezonunda da TR liginde bu kurallar olmayacak. Türkiye'de herkesin karşı olduğu, tüm sporseverlerin olumsuz görüş bildirdiği bu fikri oyuna yansıtarak oyunun eğlencesini kaçırmayın. Markaya iyilik değil kötülük etmiş olursunuz. 23 senedir bu oyunu oynayan bir insan olarak sizlerden ricam bu kararınızı gözden geçirin.


     
    In the information about Covid 19, it was announced that Covid-19 will not be reflected in Football Manager in 2021 so that the fun of the game does not escape. Available Tor becoming as unbearable situation in the Season 3.

    Dear authorities, please do not reflect this situation, which is not possible in practice, to FM 2021. I am sure that in the 2022 season, there will not be these rules in the TR league in the 2023 season. In Turkey it is against everyone, which reported negative opinions of all sports fans, do not miss the fun of the game. It affects negatively brand. As a person who has been playing this game for 23 years, I ask you to review this decision.
  8. TFF'nin açıkladığı yabancı kuralı 

    On 15/11/2020 at 21:03, perpetua said:

    Bu konuda itirazi TFF'ye yapmak gerekli. :)

    TFF'nin açıkladığı yabancı kuralı planı bu sezon dahil biçimde açıklandı ancak kabul edilmedi. Genç oyuncular ile ilgili kısım da bildiğim kadarıyla rafa kalktı. Kalkmasa bile oyuna eklediğiniz kuralların gelecek sezon uygulanma ihtimali var mı? Yok.

    Eğer amacınız Türkiye ligini oynatmamaksa, insanlar oyundan soğusun onca emek boşa gitsin ise bence değiştirmeyin. Ancak gelecek sene uygulanmayacağı %99.9 olan bir kuralı, FM2021'de dayatmak nedir, getirir 2022'de yaparsın. Lütfen bu eleştirileri paylaşın. Yoksa Türkiye ligini kimse oynamayacak. Onca data emeği de çöpe gidecek. 23 senedir CM-FM oynayan bir ihtiyar olarak. 3.sezona başlayacakken başka lig kariyeri açmaya karar verdim. Normalde ilk kariyer min. 15 sezon oynarım.

    Lütfen bu durumu değerlendirin ve düzeltin.

  9. 1- Mert Müldür plays for Austria in my game, but he capped many times Turkey International.
    2-Yusuf Barasi and Halil Dervisoglu plays for Turkish U-21, but in game Netherlands u-21
    3-Turkish Registration has also problem. 3rd year, foreign rules dec. 12 and must play 1 u-21 player in starting lineup. Turkish Federation declared the plan but give up the plan after negative responses
     

    Pls fix them. Ty

×
×
  • Create New...